R Idrott, lek och spel

RIdrott, lek och spel
RbIdrott och sport
RcDanslekar och dans
RdSpel och tidsfördriv
RhScoutrörelsen

 [Upp]

R Idrott, lek och spel


[Upp]

Rb Idrott och sport

Athletes : Olympic medal winners

URL: http://www.olympic.org/uk/athletes/index_uk.asp
Databas som ger möjlighet att söka olympiska medaljörer via namn eller genom att fylla i flera sökfält. Här finns även korta presentationer över mer än 300 olympiska idrottsprofiler med bilder och filmklipp.
Upphovsman: Internationella olympiska kommittén
Ämnesord: Idrottare

GIH-biblioteket Resursen är på svenska

URL: http://www.gih.se/Bibliotek/
Gymnastik- och idrottshögskolans bibliotek är specialbibliotek för gymnastik och hälsa. I biblioteket finns ca 60.000 boktitlar och ca 6.000 tidskrifter (de flesta elektroniska). På startsidan finns genvägar till bibliotekets katalog, sökning i GIH:s publikationer och exempel på bilder ut fotoarkivet.
Upphovsman: Gymnastik- och idrottshögskolan
Ämnesord: Idrott ; Bibliotek

Idrottsforum.org Resursen är på svenska

URL: http://www.idrottsforum.org
Webbtidskrift med vetenskapliga och populärvetenskapliga artiklar om idrottsforskning, idrottshistoria mm med utgångspunkt i samhällsvetenskap och humaniora. Innehåller även recensioner av nordisk och internationell litteratur på området. Uppdateras var fjortonde dag. Samtliga publicerade artiklar finns tillgängliga från löpsedeln, som utgör bas för navigationen.
Upphovsman: Idrottsvetenskap vid Malmö högskola
Ämnesord: Idrott

LA84 Foundation : Digital archive

URL: http://www.la84foundation.org/5va/over_frmst.htm
Digitalt arkiv som innehåller delar av Sports librarys samlingar inom idrott och idrottsforskning, såväl inom amatör- som den professionella idrotten. Det växande arkivet består av mer än 300.000 sidor i över 100.000 pdf-filer sökbara i fulltext. Tiden är från slutet av 1800-talet och framåt. De Officiella Olympiska rapporterna med resultat och information om spelens organisation är också sökbara i fulltext.
Upphovsman: LA84 Foundation
Ämnesord: Idrott ; Olympiader

Paralympic movement

URL: http://www.paralympic.org/
Webbplatsen innehåller information om paralympics, både om kommande och tidigare spel. Innehåller även fakta om olika idrotter och doping. På databasen IPC Historical  results database, kan man söka info om idrottare, resultat och medaljfördelning vid tidigare paralympics.
Upphovsman: IPC The International Paralympics Committee
Ämnesord: Handikappidrott ; Paralympiska spel

Riksidrottsförbundet Resursen är på svenska

URL: http://www.rf.se/
Sveriges riksidrottsförbund har en mycket innehållsrik webbplats med fakta om bl.a. doping, idrottspolitik, idrottsjuridik, idrottens organisation och finansiering, stipendier, sökbar evenemangskalender, länkar till specialidrottsförbund och idrottsföreningar m.m.
Upphovsman: Riksidrottsförbundet
Ämnesord: Idrott ; Doping

Sportline

URL: https://alephext.kb.dk/F/?func=file&file_name=find-b&local_base=IFI01
Databas vid Institut for Idraet vid Köpenhamns universitet som innehåller ca 300.000 referenser till bibliotekets omfattande boksamling från äldsta tider fram till helt nya bokinköp och till artiklar från bibliotekets tidskriftssamling - från ca 1900 och fram till idag. Ett antal böcker är också indexerade på kapitelnivå.
Upphovsman: Köpenhamns universitet
Ämnesord: Idrott ; Bibliotekskataloger

Svenska handikappidrottsförbundet Resursen är på svenska

URL: http://www.handikappidrott.se
Webbplats med information och nyheter om svensk handikappidrott, fakta om olika idrotter, tävlingar och andra aktiviteter. I övre menyraden finns även flikar till Paralympics och Special Olympics, olympiska spel för förståndshandikappade.
Upphovsman: Svenska handikappidrottsförbundet och Sverige Paralympiska Kommitté
Ämnesord: Handikappidrott ; Paralympiska spel

The Olympic movement homepage

URL: http://www.olympic.org/uk/index_uk.asp
Internationella olympiska kommitténs webbplats på engelska eller franska med nyheter, pressreleaser agenda, organisation m.m. Det finns historik över de olympiska spelen sen 1896 och fakta om de kommande. Deltagande idrottsgrenar i OS presenteras. Det olympiska museet i Lausanne presenterar sig och aktuella utställningar.
Upphovsman: Internationella olympiska kommittén
Ämnesord: Olympiader

[Upp]

Rc Danslekar och dans

DANS - från långdans till bugg Resursen är på svenska

URL: http://www.visarkiv.se/online/dansboken.htm
Nätupplaga (2004) av DANS - från långdans till bugg, som utgavs inför folkmusik- och dansåret 1990. Studiematerial både för den som vill lära sig olika danser och för den som vill lära sig historia och bakgrund till svensk danskultur. Tydliga instruktionssidor med takt- och stegangivelser för varje dans. Innhehåller också litteraturlista och studieanvisningar. Enkel navigation via kapitelmeny, som ligger med i varje bild.
Upphovsman: Mats Nilsson
Ämnesord: Dans

[Upp]

Rd Spel och tidsfördriv

All Game Guide

URL: http://www.allgame.com/
En omfattande databas med beskrivningar på över 31.000 video- och datorspel. Sökbar på speltitlar, genre, plattform och företag. Innehåller även recensioner och biografier på karaktärer, artister och utvecklare som förekommer i spelen. Det finns också information om när nya spel kommer att ges ut.
Upphovsman: All media guide (AMG)
Ämnesord: Datorspel

Lekbanken Resursen är på svenska

URL: http://lekbanken.idrott.fi/lekar/
I databasen finns tips på lekar och andra sysselsättningar för barn och ungdomar. Lekarna, både nya och gamla, finns i olika varianter både för inom- och utomhusbruk. Lekarna är indelade efter kategorier och 240 olika lekar beskrivs. Högst upp i vänstermenyn under sökning, finns den avancerade sökningen som ger fler kombinationsmöjligheter till att hitta en lek som passar.
Upphovsman: Finlands svenska idrottsförbund
Ämnesord: Lekar

Playtimes: A century of children´s games and rhymes

URL: http://www.bl.uk/learning/langlit/playground/browsegames.html
Videoklipp om barns lekar på British Librarys webbplats. Inom varje kategori (fantasilekar, bollekar, lek med leksaker o.s.v.) finns ett videoklipp där typen av lek och dess bakgrund beskrivs och flera klipp som visar äldre och moderna exempel. I avsnittet ”Hear from researchers” talar lekforskare om olika ämnen.
Upphovsman: British Library
Ämnesord: Lekar

[Upp]

Rh Scoutrörelsen

Scouterna Resursen är på svenska

URL: http://www.scouterna.se/
Svenska scoutrådet är en samarbetsorganisation för Sveriges fem scoutförbund. Driver gemensamma frågor och representerar svensk scouting i internationella sammanhang. Webbplatsen innehåller fakta om svensk scouting, länkar till de svenska scoutförbunden och till scouting utanför Sverige. I kalendariet finns tips på scoutevenemang, kurser, läger m.m. Bli scout förtecknar svenska scoutkårer och är sökbar på scoutförbund och ort.
Upphovsman: Svenska scoutrådet
Ämnesord: Scoutrörelsen

The Scouting Dictionary

URL: http://dict.partio.net/
Scouttermer på 22 språk
Upphovsman: Sami Kiesiläinen
Ämnesord: Scoutrörelsen

 

 

Sök i Referensbiblioteket.se

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V X Y